Nieuws

Oosterbeek, 1 oktober 2019

 Succesvolle septembermaand voor het Drielse Veer

Het Drielse Veer heeft tot op heden een goed vaarseizoen achter de rug. Dankzij het in 2018 geïnstalleerde radarsysteem heeft de pont op alle dagen kunnen varen.

Het water in de Nederijn staat de laatste weken dusdanig laag dat de pont inmiddels niet langer kan afmeren aan de reguliere nachtsteiger. Gelukkig is er in dit soort situaties een alternatief voor handen in de vorm van een (gehuurde) nabij gelegen dekschuit waar de pont na gedane dagelijkse vaarten kan aanmeren.

Op 7 september, de dag van de Airbornewandeling in Oosterbeek en omgeving, zette de pont 840 personen over. Verleden jaar -toen het weer veel beter was- waren dat er ruim 1200.

Een week later op 14 september werd vanuit Driel de Polentocht georganiseerd en zette het Drielse Veer 1030 passagiers over.

De meeste passagiers werden overgezet tijdens het Airborneherdenkingsweekeinde van 21 en 22 september. Op de zaterdag en de zondag maakten respectievelijk 800 en 1312 mensen gebruik van de veerdienst.

Op 16 oktober vindt rondom Arnhem de Landleven kastelenfietstocht plaats. Het Drielse veer is in de route opgenomen. Verleden jaar maakten 400 Landlevenfietsers de duurzame oversteek met de pont. Inmiddels zijn er voor dit jaar 120 aanmeldingen

 

 

 

 

Loopbrug Drielse zijde tijdelijk omhoog gelegd

Omdat het water in de Nederrijn de laatste week behoorlijk is gestegen hebben we de toegang tot de aanlegsteiger bij Driel aangepast. De loopbrug is omhooggesjord waardoor de pont nu vanaf de veerstoep rechtstreeks toegankelijk is.
Met vereende krachten is deze zware klus afgelopen zaterdag geklaard! 
(maart 2019)

Dienstregeling laagseizoen ingegaan

Met ingang van 22 oktober vaart het Drielse Veer weer volgens de dienstregeling voor het laagseizoen.

En dat betekent dat het veer tot en met 21 december van maandag tot en met vrijdag in de vaart is.

’s Ochtends wordt er gevaren van 07:00 uur – 10:00 uur en ’s middags van 13:30 uur – 18:00 uur.

In de weekeinden en van 22 december 2018 t/m 6 januari 2019 vaart de veerpont niet.

Alle actuele vaartijden 

Drielse Veer ondervindt geen hinder van laag water

Ondanks de lage waterstanden kan het Drielse Veer gewoon in de vaart blijven.

En dat betekent dat de normale vaartijden onverminderd van kracht zijn.

(Juli 2018)

 

Drielse Veer kan nu ook varen tijdens mist

Sinds het voorjaar van 2018 is het Drielse Veer voorzien van een radarsysteem. Dankzij financiële bijdragen van de gemeenten Overbetuwe en Renkum en de provincie Gelderland kon het bestuur van Stichting Drielse Veer overgaan tot de aanschaf en installatie van radar aan boord.

Dankzij deze radar is de betrouwbaarheid van de dienstregeling van de veerpont het opnieuw toegenomen. Alleen als gevolg van stroomuitval of extreem laag water kan de pont nu nog uit de vaart gehaald worden.

(maart 2018)

Bekijk of download hier onze jaarverslagen