Drielse Veer vaart in voorjaarsvakantie niet

Uit de Gelderlander van 12 februari 2020

DRIEL / HEVEADORP – Het Drielse Veer tussen Driel en Heveadorp vaart niet in de voorjaarsvakantie. Die week wordt gebruikt voor groot onderhoud aan het fiets- en voetgangersveer.

De veerdienst gaat op vrijdag 21 februari uit de vaart. Dan gaat de boot op eigen kracht naar Angeren, waar het veer op het droge wordt gezet. Het veer zet veel middelbare scholieren van het Dorenweerd College over en die beginnen de 21e aan hun voorjaarsvakantie.

Volgens het bestuur van de veerdienst dus hèt moment om de boot uit het water te halen. Op de werf in Angeren wordt de aandrijving van het schip onder handen genomen. Een klus waar een kleine week voor staat.

 

Nu nog volgens winterschema

Op maandag 2 maart vaart het veer weer tussen Driel en Heveadorp, maar bestuurslid Dirk van Uitert hoopt stiekem dat het veer al een paar dagen voor die tijd weer vanuit Angeren richting Driel komt. ,,Dus als het schip eerder terug is hervatten we ook meteen de vaarten weer.”

Het Drielse Veer vaart nu nog volgens het winterschema. Dat wil zeggen van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 10.00 uur en van 13.30 tot 18.00 uur. Naast de scholieren van het Dorenweerd College wordt het veer ook veel gebruikt voor woon-werkverkeer tussen de Betuwe en de Veluwezoom.